Om jag hade en egen måne...



Min lediga dag är nu över och jag kommer ännu en gång sova på tok för lite och sedan gå till jobbet imorgon bitti. Jag har fastnat i ett tråkigt hamsterhjul och kan inet ta mig ur. Tack gode gud att det snart är slut. Men efter sommaren kommer nya event och nya tankar trycker sig med våld in i min hjärna. Jag skulle vilja vara ifred ett tag, bara sitta på en gunga och se på stjärnorna. Det där med en egen måne är nog inte så dumt en då. Jag längtar tills den dagen då jag får känslan av att ha hittat rätt. Hittat dit jag ska. Hittat hem.

Den 7:e augusti är det sista dagen på jobbet och min kära bror kommer hem i några dagar. Det ska bli så skönt att slippa ställa klockan och strosa runt i den där hemska kvalmiga och paniksvettiga miljön, ja jag har spenderat sommaren på en plats där du blir så klibbig så att kläder, hår och allt som råkar komma i din väg fastnar på din hud. Jag ska skrika av lycka då jag kliver utanför min arbetsplats dörrar för sista gången i sommar! Då far jag så fort jag kan hem till kära mor och far och bosätter mig där tills det är dags att åka hem för att planera och fira min födelsedag.



Fångat på bild...







Vi är nattugglor och vi kan...



Jobbade natt för första gången i mitt liv igår, gick riktigt bra förutom mitt värkande öga. Ja jag går tydligen från det ena felet till det andra nu förtiden. Är det inet värkande kinder och feber så är det skavande ögon och sömnbrist. Jag har nu legat i sängen  h e l a  dagen och ska snart resa på mig för att fixa lite innan jag ska bege mig iväg för att jobba ännu en natt. Och sedan hem för att snabbt sova några timmar och sedan pula in mig och en kompis i bilen och färdas långt bort till urskogen, okej inte urskogen men nästan. Och väl framme skadet ses på en massa brännboll och fylla. Håller dock tummarna för att solen ska hålla sig framme imorgon och på lördag.



Om du bara visste...



Ja nu sitter jag hemma i soffan uttråkad och skit trött på samma  gång. Jag är sjuk och alla mina vänenr är ute på farofyllda små äventyr ikväll. Blä vad tråkigt är allt jag känner. Jag borde få ha roligare denna sommar, det var ju det som var tanken. Men som alltid så blir inte alltid tankarna till verklighet. Alla dessa småsaker som nestlar sig in i min vardag och förstör det stora hela. Nästa sommar ska bli annorlunda! Mja jag vet att jag nästan alltid tänker så, men nu kanj ag planera lite i förväg, och ja det kommer jämt oplanerades saker ivägen. Som det  även gjorde denna sommar. Men jag ska helt enkelt va stenhård med att inte låta det roliga ta stryk nästa sommar.


Har ramlat över en lite underlig "sommarlåt" som jag fastnat så himla mycket för.
Matchbox Twenty - All your reasons. Riktigt bra, säger saker som jag inte kan säga själv.


Just nu tycker jag bara att du är onödig.


Slut...



Ögonen kämpar för att hålla sig öppna just nu. Min kväll på jobbet har varit i högt tempo hela kvällen och växlat mellan, fall,  födelsedags firande släktingar, strömavbrott och nattningar. Det har varit otrolit varmt och kvavt på hela våningen så kläderna har klibbat fast i en. Otroligt äckligt, men det är bara att le och jobba på.

Tidigare idag har jag hunit med att umgås med lite vänner, hämtat ut mina dator högtalare som pappa fick mig att skicka efter (tack pappa, mycket bätter ljud nu kan jag lova), haft ett kort besök av min kära mor och far som varit en vända på IKEA och snälle som de är köpt 4 stolar till mig, så jag kan ha lite mer folk hemma hos mig. Och nu efter mitt jobbpass sitter jag halv död i soffan och kikar på min återigen funna serie Fringe.



Idag är dagen...




Ja idag är det.. jag vet att det är det.  Jag känner det i hela kroppen. Men vad? ja det är just det att jag inte vet vad tusan det är jag vill. Jag hade det nästan för ett tag sedan, vad det är jag vill ha alltså. Men det försvann lika snabbt igen, Fan!... aja dags för jobbet igen.



Vad är det jag ser...



Kan det stämma att det kommer bli sol på min lediga onsdag!?... Lite bittert är dock att GoSara har sommarkurs vecka nu så jag kan inte dra med mig henne till stranden heller.






Vardagen...



Ja efter en ledig helg med ståhej så är man tillbaka i vardagen. Detta betyder jobb i mängder och tråkigt väder. Hela mitt jobbschema för denna vecka har blivit ändrat men är nöjd endå. Jag får ju vara på min favorit avdelning och även jobba med min favorit personal. Dagarna kommer gå snabbt.






Jordgubbar och Rock...



En helg hemme men släkt, jordgubbar och Rockweekend. Japp anländer till en liten byhåla som förvandlats till en festivalidyll full med rockare. Härligt! Rörelse på gatorna och fullproppade affärer och pizzerior. Är fullt medveten om att jag inet har en enda krona att lägga ut på en biljett så förbereder mig på en helg med mor och far. Men på Lördags kvällen får jag ett överraskende sms med texen "Jag tycker att du ska gå och kolla i brevlåden"... Jag springer ut, kikar ner i lådan och där hittar jag ett papper sommeddelar mig om att jag har en biljett att hämta ut. Japp min underbara Jonas har köpt en tidig födelsedagspresent. Tack tack tack tack tack! Jag drar på mig kläder och gummistövlar (ett måste då hela festivalområdet är en enda ler matta. Knatar ner tillsammans med min överförfriskade morbror och hans polare. Kul hade jag och nu har jag iaf haft en rolig sommar upplevelse.












Vill ha...










Detta otroligt vackra och enkla halsband som finns på nelly.com vill jag bara ha.


(Väder)löst...




Satan va less jag blir då det dåliga vädret envisas med att hålla i sig då jag kommer ha ledigt en helg. Det blir ännu några lediga dagar att sova bort eller att ligga i sängen och kika på film, efter film, efter film.







Lite underligt..



Imorse ringde mamma för att meddela att det brunnit på gatan där jag bor. Jaha tänkte jag, det va då inget jag hade laggt märke till. Men vem vet brandbilen kan ju ha smygit hit. Tippidi tåat liksom.  Men nu när jag sitter här och slö tittar på tv:n så slänger jag ett öga ut genom fönstret mot grannhuset och vad ser jag inte tippidi tåa därifrån, jo brandbilen. Vad är detta, har jag gått och blivit både blind och döv på senaste. Hur kan man missa en big assed brandbil liksom? Verkar som att den har förflyttat sig till ett annat grannhus nu istället. Detta ser jag som mycket besynnerligt och lite läskigt.

Nej nu skådar mitt öga en rörelse där ute, ja det är en ambulans som smyder sig fram bakom grannhuset.... och... och en brandbil. Nu kan man ju inte annat än bli nyfiken på vad som har hänt. Är det något hemskt? något tragiskt?.. eller bara något rent av fruktansvärt. Fan sådant här tycker jag faktiskt inte om.



En av de största...






Lyssnade otroligt mycket på honom när jag va liten och den här är en av mina absoluta favoriter.




Rolig/hemsk sann historia...




Det börjar iaf med att kontaktpersonen till en utvecklingstörd kille ringer och ska se till satt han åker till sitt jobb på morgonen. Då meddelar han att han inte tänkt åka till jobbet idag. När kontaktpersonen undrar varför så får den till svar att han har varit ute och jagat troll/tomtar hela natten och har inte tid att gå till jobbet just idag. Kontaktpersonen blir nu fundersam och åker dit för att se efter vad som egentligen står på. Då de  klivet in genom dörren möts de av en minst sagt underlig syn,  då mannen har  bundit fast en dvärg i en stol och har som fånge.



Banana pancakes...



Nu saknar jag solen och den odrägliga värmen. Den gjorde dagarna så mycket bättre även om jag va inomhus och jobbade hela dagarna. Dagens arbetstimmar kommer antagligen flyta på bra då jag får vara på "min avdelning" och det känns otroligt bra. Hoppas bara jag får jobba med min favorit också. Imorgon har jag en ledig dag, wiiho!


"But baby, you hardly even notice. When I try to show you this song It's meant to keep you from doin' what you're supposed to. Like wakin' up too early. Maybe we could sleep in, I'll make you banana pancakes. Pretend like it's the weekend now, and we could pretend it all the time.
Can't you see that it's just rainin'. There ain't no need to go outside."
Song by: Jack Johnson...

Stjärnorna har talat...



Lejonet 23/7-22/8

Juli:
Det här är den tid då du verkligen njuter. Ditt självförtroende har aldrig varit bättre och din karisma nivå är ovanligt hög. Vill du ha en sommarflirt så ska du passa på nu, det finns ingen som kan motstå dig.
Augusti: Även augusti blir en social och trevlig månad. Du umgås med vänner och familj. Under den här perioden får du chansen att vila upp dig ordentligt. Du pustar ut från vardagen och njuter av att vara ledig.
September: Du kommer på dig själv med att undra om du hamnat rätt i livet. Tvivlet gnager dig hela den här perioden. Kanske är det dags för ett karriärsbyte. Det finns mycket att fundera på.


Nu undrar jag bara vad det är för snack om karriär byte? Jag har ju nyss gjort klart mitt första år av 3,5 på Högskolan för att bli förskolärare. Nej nu får allt stjärnorna tänka om!




Behöver jag säga mer...







Drippidi dropp...



Jaha en dag med regn, antar att det är okej då jag ändå ska jobba. Ska ännu en gång jobba på en avdelning som jag inte har varit på och kommer antagligen känna mig otroligt rörig i huvudet när jag kommer hem ikväll. Har sovit otroligt dåligt inatt och känner mig redan lite grötig i huvudet, så jag har ställt in mig på att dagen/kvällen kommer bli otroligt seg och jobbig.





Sara och Rasmus på luffen...




Oj oj vilken dag, jag va fullt inställd på att  I N T E  köpa ett enda plagg eller pryl då jag bestämt mig att ta en runda på stan med Rasmus. Nej jag skulle bara hjälpa honom att kika runt lite och luncha lite.  Men ack ack... det slutade med tre par skor (som om jag behöver fler liksom), en kjol, en klänning och en hoodie. Ja mat pengar kan man ju alltid böna och be efter till sina föräldrar....eller? Rasmus tog även mig på min efterlängtade rundtur i Boulognern idag. Vi tog en fartfylld utflyckt  med våra cyklar i alla Boulognerns hörn. Skådade på de omtalade Kärleksparen som brukar gömma sig i buskar och snår, den typiske mortionären och sprang faktiskt på en och annan gay haj också. Vi to oss en paus och mummsade i oss lite kulglass och fortsatte sedan hem för att smälta våran upplevelserika dag med en skål popcorn i min soffa. Vi sa sedan adjö med ett hastigt TTYN... haha.




















"Dolphins Are Gay Sharks!"










Sommarnatt...



Färdig jobbat för idag. Och ja precis som Patric komenterade så jobbar jag jämt, iaf jämt då något roligt händer eller jag har chansen att umgås med människor jag tycker om. Men ikväll har det faktiskt varit roligt att jobba, både jag och min arbetskollega har varit otroligt virriga och skrattiga. Så kvällen har flytit på bra.

Ramlade över en massa härliga och mysiga sommar låtar som både får mig att må bra och ett och annat sommar minne tränger fram också. Ja ibland är jag väldigt glad på den personen som kom på Spotify. Skriv in Svensk Sommar i sökfältet och sen är det bara att minas och njuta.




Nedräkningen pågår för fullt...



Det känns som att jag bara jobbar och jobbar denna sommar, endå så jobbar jag inte mer än vanligt. Det är nog bara för att jag är på ett nytt ställe och får hoppa runt väldigt mycket på de olika avdelningarna. Kan lugnt säga att det är lite uttröttande. Jag saknar skolan och mina vänner som jag så sällan får träffa. Nästa sommar blir det nog mindre arbete och mera fritid. Ja nu är nedräkningen i full gång, sista dagen på jobbet, en vecka med "semester", min födelsedag och n0llningen närmar sig med snigelsteg. Men den närmar sig iaf.



Idag på jobbet så fick jag reda på att samma kille som försökte bryta sig in på min balkong även har gått in i min grannes lägehet då hon var hemma med olåst dörr och även varit in i en arbetskollegas bil nere på Willys. Läskigt!